Sök
Stäng denna sökruta.

Om Nässjö

I Nässjö finns det mesta; industri- och logistik, shopping, matbutiker och natur!

Vi arbetar nära med kommunen för att göra Nässjö till en mer attraktiv kommun, för både företag och individ. Vi tycker det är viktigt att arbetsgivare ser kommunen som en bra etableringspunkt. 

Nässjö är oftast känt som järnvägsstaden och det är något vi är stolta över. Vi fortsätter utveckla våra kommunikationsmöjligheter, och där är järnvägen vårt främsta medel. Vi har bra kommunikationer både regionalt och nationellt, där man enkelt kan ta sig till Nässjö från Stockholm, Göteborg och Malmö med tåg. Jönköping tar det ungefär 30 minuter att ta sig till, antingen med bil eller tåg.

I Gamlarp, strax utanför stan, finns vår kombiterminal som tar emot godståg från Göteborgs hamn, Helsingborg, Luleå och Duisburg. Detta tillgodoser många av våra företags logistik och möjliggör en bättre service ut mot företagen. 

Under 2022 påbörjades också bygget av en ny tågdepå i Nässjö som kommer serva tåg från fyra län; Jönköpings, Hallands, Skåne och Kronobergs län. I denna satsningen kommer även 21 nya Krösatåg. Miljardsatsningen kommer innebära mer punkliga resor, samt har som mål att dubbla kollektivtrafiken till 2035.

Den strategiska punken tillsammans med att vi arbetar aktivt med att ta fram tomter och lokaler, gör oss en attraktiv plats för etableringar. På denna sidan kan du se vilka tillgängliga tomter och lokaler vi har just nu. 

Om de aktuella tomterna/lokalerna inte passar din verksamhet, tveka inte på att höra av dig till oss!

Industri – & handelsområden

I Nässjö kommun finns det många bra logistiska punker och områden med bra kommunikationer.

Sörängen är ett handelsområde med butiker och restauranger i anslutning till riksväg 40. Området når du smidigt från Jönköping och Eksjö. 

Södergården är ett industriområde som ligger Söder om stan. Området ligger ungefär 5 minuter från stan och har närhet till restauranger samt affärer.

Almenäsområdet är ett handelsområde med dels butiker, dels restauranger.  

Norrboda industriområde är ett område med flertalet logistikföretag och lager. Här finns även Gamlarps kombiterminal och tankstationer för tunga fordon.

Bostäder

I stan finns det både tillgång till hyresrätter och bostadsrätter. Nya Alsberg och Ledet är två av Nässjös bostadsområden som har både lägenhet och bostadshus.