Sök
Stäng denna sökruta.

3PL-lösningar med optimalt läge

Är du i behov av en 3PL-partner med en central placering i södra Sverige? En partner som kan erbjuda konkurrenskraftiga priser och samtidigt har kunnig och lojal personal? Då är Nässjö platsen för dig!

Kartbild som visar Nässjös läge ur ett 3PL-perspektiv.

Södra Sverige har etablerat sig som en logistikmagnet. Särskilt Jönköpingsregionen, där Nässjö är strategiskt beläget, har utmärkt sig som en av landets främsta logistikknutpunkter. Varför, kanske du undrar? Det beror på flera faktorer, och vi har listat fyra av dessa här!

Fyra fördelar med Nässjö

Attraktivt läge

Tack vare närheten till E4:an och Nässjö Kombiterminal – som är Sveriges största inlandsterminal – når du större delen av Norden inom 24 timmar. Dessutom når du 80% av Sveriges befolkning inom 4 timmar. Från Nässjö är avståndet till hamnarna i Göteborg, Kalmar, Norrköping och Oskarshamn nästan lika kort. Med lastbil tar det inom tre timmar att nå samtliga, och om du lägger till en extra timme på resan kan du till och med nå hamnarna i Stockholm och Malmö.

Kunnig och lojal personal

Finns det något viktigare än personalen? Inte om du frågar oss! Det är medarbetarna som utgör själva ryggraden i ett företag, och just Nässjö är känd för att ha låg personalomsättning och låga sjukskrivningstal. Det här är inte bara viktigt för arbetsklimatet utan också till din fördel som kund. En stabil personalstyrka innebär lägre kostnader, nöjdare kunder och bevarad expertis och kvalitet. Att behålla våra skickliga medarbetare är nyckeln till vår framgång inom logistik.

Kostnadseffektivt

I stället för att välja en 3PL-leverantör i en större stad där man också har högre kostnader väljer många företag att titta på mindre städer. Nässjö kommun, med sina 32 000 invånare, kan vara ett utmärkt alternativ för dig som vill effektivisera din logistik och samtidigt hålla kostnaderna nere.

Starka 3PL-partners

Oavsett vad du söker, lagring, returhantering, distribution eller andra logistiklösningar, finns här ett utbud av skickliga 3PL-leverantörer med olika inriktningar och speciallösningar att välja mellan, vilket gör det möjligt för dig att hitta den perfekta matchningen för just dina behov.

3PL-partners i Nässjö

Bilden visar transport och 3PL-företaget Höglands Logistiks verksamhet från ovan.

Höglands Logistik

Höglands Logistik strävar efter att vara en personlig och pålitlig partner inom 3PL. Företagets erfarenhet och expertis inom branschen gör dem väl rustade för att hantera olika logistikbehov – som lagring, plockning och packning, transport eller returhantering – på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Deras skräddarsydda tillvägagångssätt innebär noggrann analys av varje kunds specifika behov för att utforma en anpassad logistiklösning.

Genom att samarbeta med företaget får du tillgång till deras eget åkeri. Utöver den fossilfria flottan kan du även dra nytta av deras väletablerade nätverk av transportpartners, lagerfaciliteter och distributionscenter som sträcker sig över hela landet.

Du hittar Höglands Logistik i Gamlarps Industriområde, precis intill Nässjö kombiterminal. Läs mer på Höglands Logistiks webbplats

3PL-aktören Lagerservices fastighet från ovan i Nässjö.

Lagerservice

Lagerservice är en privat och oberoende 3PL-partner med det stora företagets kapacitet, erfarenhet och stabilitet. De startades 1984 och finns idag i Södergårdens industriområde där man byggt ett helt nytt och modernt lager på 32 000 kvadratmeter. Utöver lagerhållning och plock och pack hjälper de sina kunder med projektledning, avrops- och inköpstjänster, ekonomisk administration, transportförmedling och IT-integrationer. De är certifierad enligt ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 och innehar tillstånd för livsmedel och partihandelstillstånd för humanläkemedel. Läs mer på Lagerservice webbplats

3PL-leverantören Schenker Logistics verksamhet tagen från ovan i Nässjö.

Schenker Logistics

Schenker Logistics är en världsledande logistikleverantör med hög logistikkompetens, effektiva systemstöd och heltäckande transportnätverk. Samtidigt har de en stark lokal organisation med omfattande specialistkunskaper inom värdeadderande kompletteringstjänster som inköp/avrop, leveransbevakning, fakturahantering, kvalitetssäkring, montering, konfigurering, test, reparation etc. Det som gör Schenker Logistics extra speciell i just Nässjö är att de har en elektronikverkstad för felsökning i krets och reparation av ytmonterade och hålmonterade kretskort.

En äkta One-Stop-Shop för alla tänkbara logistikbehov där det nära personliga engagemanget lokalt fulländas med en global organisation i ryggen. Läs mer på Schenker Logistics webbplats

Så stöttar vi dig i ditt sökande efter en 3PL-lösning

Vill du lära känna Nässjö ännu mer? Och kanske till och med komma på besök? Vi på Nässjö Näringsliv AB tar gärna emot dig och ditt företag för att presentera Nässjö ytterligare. Våra erfarna affärsutvecklare står även till tjänst för personlig rådgivning och kan arrangera besöksdagar hos de olika 3PL-leverantörerna.

Vi jobbar under tystnadsplikt, vilket innebär att det du delar med oss behandlas konfidentiellt. Med andra ord kan du känna dig trygg med att berätta känslig affärsinformation med oss. Vi ser fram emot ditt samtal!

Kontakt oss

Välkommen att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar! Känn dig fri att ta kontakt med någon av våra medarbetare nedan, eller använda dig av vårt växelnummer och infomejl som du hittar här.

Peter Johansson
Affärsutvecklare

Claes Johansson
Vd